Škola tokom pandemije - Foto: RTRS
Povodom završetka nastave u prvom polugodištu školske 2020/2021. godine, svim učenicima u Republici Srpskoj, rukovodstvu škola te nastavnom i vannastavnom osoblju, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić uputila je iskrene čestitke, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

Trivićeva im je poželjela da sa svojom porodicom i u radosti provedu dane predstojećeg raspusta.

- Novu školsku godinu počeli smo sa velikom neizvjesnošću zbog pandemije izazvane virusom korona, ali zahvaljujući znanju, umijeću, kreativnosti i fleksibilnosti svih zaposlenih u prosvjeti uspješno i u školskim učionicama završavamo prvo polugodište - istakla je Trivićeva u čestitki.

Trivićeva kaže da kao društvo dugujemo veliko priznanje i zahvalnost prosvjetnim radnicima za iskazani trud u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika u vanrednim okolnostima.

- Zato Vam se još jednom zahvaljujem na iskazanoj posvećenosti podučavanju naših učenika - poručila je Trivićeva u čestitki.

Prosvjetiteljsku ulogu vaspitno-obrazovnih radnika, koji su postigli izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i njihovu neizmjernu važnost u procesima razvoja i napretka društva, istaknućemo 28. januara 2021. godine kada će biti dodijeljena Svetosavska nagrada, navodi se u čestitki.

Istaknuto je da Ministarstvo prosvjete i kulture želi u školama stvoriti podsticajno okruženje za učenje i podučavanjeali i, kroz reformu osnovnog i srednjeg obrazovanja, nastaviti sa povezivanjem obrazovanja i tržišta rada sa ciljem da učenici u toku školovanja steknu sva potrebna znanja i vještine i da nakon školovanja dobiju priliku za brzo zaposlenje.

- I ovom prilikom pozivam sve prosvjetne radnike da se sa inovativnim idejama i konstruktivnim prijedlozima uključe u izradu Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja za period od 2022. do 2030. godine na čemu ćemo raditi u narednoj godini - navela je Trivićeva u čestitki.

Sigurni smo da će dalje razvijanje nastavnih planova i programa, te školskih udžbenika doprinijeti efikasnijem radu svih prosvjetnih radnika i boljim ishodima učenja, a to je jedan od najvažnijih ciljeva reformskih procesa, navodi se u čestitki.