DUBROVNIK- Dubrovački taksisti blokirali su saobraćaj na Jadranskoj magistrali protestujući zbog "Ubera", svojevrsne konkurencije taksi prevozu.Zbog protesta se između mjesta Plat i Obod saobraća otežano, uz regulisanje saobraćajne policije.
Taksisti blokiraju magistralu u pravcu aerodroma prema gradu i u obrnutom pravcu, na izmjeničnim lokacijama. Saobraćaj naizmjenično kontroliše policija, javljaju hrvatski mediji.

Direktor "Aerodroma Dubrovnik" Roko Tolić upozorio je da su, zbog protesta taksista, brojni putnici zakasnili na letove, dok drugi nisu uspjeli da dobiju aerodromsku uslugu tokom cijelog jutra.
Tolić je rekao da je razočaran akcijom taksista protiv "Ubera", svojevrsne konkurencije taksi prevozu, te da mu je nerazumljiv današnji protest zbog kojeg ispaštaju i putnici i aerodrom.
On se pita ko će turistima objasniti zbog čega im je upropašten odmor i zašto su izgubili letove, prenose hrvatski mediji.
"Ako ovakva situacija potraje, `Aerodrom Dubrovnik` će donijeti odluke koje će dugoročnije regulisati prevoz na ovom području", naglasio je on.

Turistička sezona je u punom jeku, Dubrovnik i Split su krcati turistima, a taksisti su odlučili da to iskoriste u borbi protiv "Ubera".
U toku su protesti na prilazu aerodromu u Splitu i Dubrovniku, ali i Zagrebu.
Dubrovački taksisti protestuju od osam časova, a na dijelu Jadranske magistrale u Dubokoj Ljutoj saobraćaj je blokiran, kao i traka prema "Aerodromu Dubrovnik".
"Uber" je najpoznatija onlajn aplikacija kojom korisnici mogu da poruče vozilo koje će ih prevesti do željene adrese.
Izražavajući nezadovoljstvo pojavom "Ubera" u Hrvatskoj, taksisti su se spontano okupljali i u Zagrebu prije dva mjeseca.
SRNA