Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik pobjednik je prvog Memorijalnog turnira „Milan Tasovac -Tasa“,koji je igran danas u Trebinju, u znak sjećanja na ovog sportskog radnika koji je ostavio nezbrisiv pečat u razvoju rukometnog sporta u Hercegovini.


Dubrovčani su u finalu rezultatom 26-20 pobijedili ekipu Rukometne akademije Đukanović iz Podgorice, treće mjesto pripalo je ekipi Hercegovine iz Nevesinja, koja je savladala Leotar sa 20-15.


Najbolji igrač na turniru je rukometaš Dubrovnika Zvonimir Srna, a najefikasniji njegov suigrač Luka Bevanda.
Najbolji golman je Bert Berišaj iz Rukometne akademije Đukanović dok je laskava titula najperspektivnijeg igrača pripala Andreju Tasovcu, sinu pokojnog Milana Tasovca.


Spasoje Pekić, koji je zajedno sa Dragišom Koraćevićem, Nemanjom Buhom i Milosavom Uljarevićem organizovao uz podršku Leotara i Hercegovine ovaj turnir, ističe da je turnir ispunio svoju osnovnu ideju.
„Okupili smo mlade rukometaše ali istovremeno odali počast jednom sjajnom čovjeku i sportskom radniku kao što je bio naš Tasa“, kaže Pekić.
„Želimo da se na ovaj način odužimo Milanu Tasovcu za razvoj rukometa u Hercegovini i malo je poznato da je Tasa učestvovao u formiranju svih rukometnih klubova u istočnoj Hercegovini. Vjerujemo da će ovaj turnir postati tradicionalan i to je naša obaveza prema Tasi”, kaže Mile Uljarević, predsjednik Rukometnog kluba Hercegovina, jedan od inicijatora održavanja ovog turnira.
Posebno emotivan trenutak bio je orbaćanje na otvaranju turnira Svetozara Bulatovića, nekadašnjeg saigrača Milana Tasovca.
„Privilegija je biti dio ovog turnira ali i biti drug i saigrač Milana Tasovca. On nikada neće umrijeti u našim sjećanjima. Istorija ili sudbina je odredila da je na današnji dan Tasa odigrao posljednju utakmicu za tadašnji Rukometni klub Budućnost protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice. Mi smo se tada fotografisali, a mi smo ovu uvećanu fotografiju uramili i poklonili porodici Tasovac“, sa drhtanjem u glasu saopštio je Svetozar Bulatović, koji je doputovao u Trebinje zajedno sa svojim i Tasinim nekadašnjim saigračem Nebojšom Boljevićem.
Radio Trebinje/R.Mijanović