Dušan Duda Ivković (Foto: fudbalskitipovi.com) -
Dušan Ivković, legendarni srpski košarkaški stručnjak, nalazi se na listi kandidata za ulazak u "Kuću slavnih" u Springfildu.

U kategoriji nominovanih od strane Međunarodnog komiteta osim Dude nalaze se još dvije legende – Ranko Žeravica i Radivoj Korać.

Duda Ivković, koji je preminuo u septembru 2021. godine, tokom izuzetne karijere ostavio je dubok trag u srpskoj, jugoslovenskoj i evropskoj košarci.

Osvojio je brojne trofeje i medalje, između ostalog bio je prvak Evrope i svijeta sa reprezentacijom, a sa Olimpijakosom je dva puta bio prvak Starog kontinenta.

Među kandidatima je i nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Mirza Delibašić. Finalna lista biće saopštena tokom Ol-star vikenda, 18. februara u Klivlendu, a ceremonija prijema novih članova, klase 2022, biće održana 9. i 10. septembra.

Ovu informacjiu potvrdila je ustanova koja nosi ime po tvorcu košarke Džejmsu Nejsmitu koja čuva košarkaško nasljeđe od zaborava, a tri jugoslovenske legende mogle bi zasluženo da nađu svoje zasluženo mjesto u "Kući slavnih".