Dušanu Ivkoviću Tesla bio djed:

Dušan Duda Ivković, čuveni košarkaški trener, preminuo je rano jutros u Beogradu. Iako nikada nije želio da se, kako je rekao, hvali time, jedom prilikom je otkrio da mu je Nikola Tesla djed.

"Najradije ne bih, ali hajde. Jednom su me namestili u neki televizijski žiri kad ulazi Dejan Tomašević sa gradonačelnikom Radojičićem i daje mi dukat. O čemu se radi? Nikola Tesla po majčinoj liniji Mandića meni zaista dođe deda. Otac moje bake Olge, dakle moj pradeda Trivun i Teslina majka Đuka su bili rođeni brat i sestra.

U njegovom muzeju u Beogradu stoji pismo moje bake Olge koje šalje Tesli u Ameriku, tražeći pomoć za svog sina i mog ujaka.

U njemu stoji: 'Dragi brate, molim te moj Milenko je isti ti i on će da studira elektrotehniku kao ti...' Tražila je pomoć, bila su to teška vremena tridesetih godina prošlog veka i Tesla je vodio računa o njima. I da se vratim na onaj dukat sa početka priče. Kad su se rađale moje dve sestre i moj brat, Tesla ih je darovao zlatnim dukatima, jedini ga ja nisam dobio jer sam rođen u oktobru 1943, a Tesla je umro na Božić te godine.

Zašto o tome nerado govorim? Mislim da je ružno i nepristojno da jednog takvog genija bilo ko po bilo kojoj osnovi svojata. Mislim da to nije u redu. Prvi put sam o tome progovorio u Grčkoj, godinama me bilo sramota da to pominjem", rekao je Duda.

Celu igračku karijeru je proveo u Radničkom sa Crvenog krsta, gdje je započeo i veliku trenersku karijeru. Poslije rada s juniorima Radničkog je prešao u Partizan koji je vodio dvije godine i osvojio prve trofeje u karijeri.

Te 1979. godine je sa Partizan osvojio triplu krunu (prvenstvo i kup Jugolasvaije kao i međunarodni Kup Radivoja Koraća).

Iz Partizana 1980. godine odlazi u grčki Aris gdje se takođe zadržao dvije godine. Potom slijedi povratak u njegov Radnički, pa trogodišnje epizode u Šibenki i Vojvodini. U Grčku se vratio 1990. kada je preuzeo PAOK.