IMG_0382_resized_20220420_105159839.JPG (114 KB)

Direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina danas je organizovao pres konferenciju na kojoj je demantovao informacije koje je narodni poslanik Nebojša Vukanović juče objavio na svom blogu a odnose se na stanje u prodavnici “Treća dob”, kojom gazduje Agrarni fond.

“Riječ je o klasičnoj dezinformaciji javnosti od strane narodnog poslanika Nebojše Vukanovića, koji je juče posjetio našu prodavnicu Treća dob, nazivajući nas nesposobnim“, kaže Dutina.

Direktor Agrarnog fonda istakao je da je činjenica da su rafovi poluprazni posljednjih petnaestak dana ali, kako je naveo, za to ima ozbiljnih razloga.

“Razlozi se odnose na krizu na svjetskom tržištu i nemogućnost nabavke osnovnih životnih namirnica. Na prvi tender raspisan u ovoj godini oko nabavke prehrambenih proizvoda javio se samo jedan dobavljač koji je kasnije otkazao saradnju. Vremenski i žalbeni rokovi su bili takvi da se ranije jednostavno nije moglo završiti sve vezano za tendersku proceduru“, ističe on.

Kaže da je rješenje oko nabavke robe za prodavnicu “Treća dob” na pomolu.

“Za dan - dva rafovi će ponovo biti puni. Potpisan je ugovor sa novim dobavljačem i već sutra očekujemo da će snabdjevenost biti značajno bolja“, pojasnio je Dutina.