Jedan od ponajboljih džudista „Leotara“ Nikola Kapor iza sebe ima itekako napornih ali i veoma uspješnih dana a novim medaljama je nagovjestio da Trebinje dobija još jednog uspješnog seniora.


Kad se na sve nadoveže činjenica da je Nikola brucoš na Ekonomskom fakultetu u Novom sadu i željom da napreduje i na tom planu, dobijamo karakteristike kojima se ne može baš mnogo sportista pohvaliti.

Najprije je na Svjetskom prvestvu za juniore, u prvom kolu za protivnika dobio izuzetno jakog Uzbekistanca Artjoma Bagdasarova. Nakon velike borbe do zlatnog poena, pobijedio je ipak Uzbekistanac.

“ Ostaje veliki žal za pobjedom jer sam kroz čitav meč dominirao i u zlatnom bodu napravio jedinu grešku i nažalost izgubio meč. Ovo takmičenje za mene je predstavljalo jedno veliko iskustvo za nastavak karijere”, kaže Nikola.

Nakon toga uslijedilo je Prvenstvo BiH za seniore do 23 godine u Vogošći gdje je, iako mlađi od ostalih rivala osvojio dvije bronzane medalje, u svojoj kategoriji do 100 kilograma i u OPEN kategoriji.

“Nakon ovog turnira slijedi veoma kratka pauza i onda počinju pripreme za narednu sezonu u kojoj sam jos uvijek junior. A ambicije su uvijek iste-najveće. I svakako ću nastojati da budem što uspješniji I na Ekonomskom fakultetu”, kaže Nikola.

Ipak, koliko god da je uspješan, Nikola priznaje da u kući Kapora nije najuspješniji sportista. Titulu prepušta sestri Tamari, reprezentativki BiH, koja je trenutno član “Budućnosti” iz Podgorice I uspješno se oporavlja od teške povrede.

Ratomir Mijanović