351333581_3473788559551614_3444323042998686743_n.jpg (455 KB)

Na Republičkom takmičenju školskih horova održanom u Banjaluci proteklog vikenda, učenici malog hora OŠ „Vuk Karadžić“ Trebinje zauzeli su prvo mjesto,  dok su učenici starijeg hora osvojili treće mjesto.

Prema riječima Aleksandra Vukanovića, direktora ove škole sve je to rezultat marljivog rada učenika uz stručno vođenje nastavnika mentora.

Nastavnik Muzičke kulture Silvana Stevanović istakla je da je prethodna godina bila izuzetno uspješna kako za učenike, tako i za nastavnike ove trebinjske škole.

„Putovanje, smještaj u centru Banjaluke, samo takmičenje koje se održavalo u Umjetničkoj školi 'Vlado Milošević', zaista je bilo na visokom nivou. Djeca su oduševljena gradom, stekli su nova poznanstva sa mladim pjevačima iz svih krajeva RS, nastup učenika je bio odličan, što govori i osvojeno treće mjesto. Ove godine je po prvi put organizovano takmičenje i za horove mlađih razreda, ali je zbog uzrasta odlučeno da se republičko takmičenje održi onlajn, poslani su snimci pjesama, koje je žiri, takođe, preslušao i ocijenio isti dan kad su nastupali i horovi starijih razreda. Članovi malog hora su posebno pokazali ogromnu ljubav prema muzici i pjevanju i zasluženo osvojili prvo mjesto na republičkom takmičenju, što je, svakako, veliki podstrek za dalji rad sa još više ljubavi i truda. Predstavnici Ministarstva prosvjete i Republičkog pedagoškog zavoda su sa radošću dočekali djecu iz Trebinja, spominjući već osvojene ovogodišnje nagrade na takmičenjima, tako da su ove dvije horske nagrade samo uspješan završetak izuzetno uspješne školske godine, jer učenici naše škole su dali svoj maksimum u svim nastavnim oblastima“, rekla je Stevanović.