Dzez tb3.jpg (334 KB)

Per Matisen, maestralni norveški basista, kompozitor i producent, poznat kao Bas Viking, prvi put je u Trebinju i kaže da je veoma srećan što je pozvan na džez festival u našem gradu.

„Ovaj grad je fantastičan, veoma je lijep i sve ovd‌je je divno – gostoprimstvo ljudi, hrana, doček… Zaista se radujemo što večeras sviramo ovd‌je. Sa mnom su moj brat Hans Matisen na gitari i Dejan Terzić na bubnjevima, Banjalučanin koji živi u Berlinu, sa kojim sarađujemo već nekoliko godina. Publici ćemo predstaviti muziku sa mojih posljednjih albuma, kao i nekoliko Dejanovih kompozicija”, naveo je uoči koncerta ovaj sjajni muzičar, jedan od najtraženijih basista u Evropi.

Matisen je dodao da mu je veoma drago što je Kulturni centar Trebinje organizovao jedan ovakav festival i da se raduje što je dobio priliku na nastupi pred trebinjskom publikom.

Organizator festivala je Kulturni centar Trebinje uz podršku Grada, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kompanije M:tel i NLB banke.