Član Džudo kluba „Leotar“ Igor Đurica predložen je ispred Džudo saveza Republike Srpske kao kandidat za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u akciji koju već 65. godinu zaredom organizuje „Glas Srpske“.djurica-igor.jpg

U trebinjskom džudo klubu kažu da je Igor sjajnim rezultatima obilježio godinu na izmaku, a najbolji rezultat ostvario je na prvenstvu Balkana održanom krajem marta u Albaniji, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju.

„Ovaj rezultat dobija na težini jer je Igoru ovo tek prva godina u juniorskoj konkurenciji, što mu nije smetalo da u kategoriji do 60 kilograma nadmaši sve rivale. Do finala je imao dvije borbe i obje je dobio iponom, a isto je ponovio i u meču za zlatnu medalju u kojem je savladao domaćeg takmičara, koji je imao ogromnu podršku sa tribina“, podsjećaju u Džudo klubu „Leotar“.

Bio je bez premca i na šampionatu BiH, gdje je početkom marta postao seniorski prvak, a krajem septembra i šampion u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine.

„Na seniorskom prvenstvu BiH u Banja Luci Igor je sve svoje protivnike savladao iponom, a na šampionatu BiH do 23 godine takođe je dominirao. Uzimajući u obzir činjenicu da je Igor prva godina juniora to još više daje na snazi njegovim rezultatima jer je praktično na pragu pravih iskušenja.“

U Džudo klubu „Leotar“ radi sa trenerom Mitrom Mrdićem, koji je u svojoj karijeri postizao sjajne rezultate, a 2008. godine je bio i najbolji sportista Republike Srpske.

„Igor se nada da će jednog dana ponoviti Mitrov uspjeh, ali za njega je i činjenica da je među kandidatima za najboljeg sportistu - velika čast. Ističe da mu je to veliki stimulans za nastavak karijere“, ističu u klubu ovog perspektivnog sportiste.