U okviru „Ljetne škole sporta“, Grad Trebinje je i ove godine ugostio veliki broj džudista koji učestvuju na tradicionalnom džudo kampu.


Učesnike kampa danas je posjetio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.
“Naša Vlada i Ministarstvo porodice, omladine i sporta već skoro dvije decenije prepoznaju naš grad kao mjesto koje ima, možda, i najbolju sportsku infrastrukturu u RS, a koja će uskoro biti upotpunjena zatvorenim olimpijskim bazenom i modernim atletskim stadionom”, izjavio je gradonačelnik Petrović.
On je istakao da je grad ove godine, po prvi put, obezbijedio dodatna finansijska sredstva za 15 džudista, kako bi i oni bili učesnici kampa, izražavajući zahvalnost resornom ministarstvu što je prepoznalo Trebinje kao sportski centar Republike Srpske.
Na kampu učestvuje više od 250 džudista svih uzrasnih kategorija iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Federacije BiH.
Promoteri ovogodišnjeg džudo kampa su najbolji džudisti iz regiona Aleksandar Kukolj (Srbija) Srđan Mrvaljević (Crna Gora) i Larisa Cerić (BiH).
Džudo kamp u Trebinju organizujue Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Grad Trebinje i Džudo klub „Leotar“.
Grad Trebinje