Danima nadležni upućuju apele, predlažu, daju uputstva, uvode mjere. Pokušavaju, onoliko koliko mogu, da spasu od zaraze korona virusom sve nas- posebno one stanovnike koji spadaju u rizične kategorije.

heroj-kuca.jpg

I, mnogi poštuju pravila. Ali, ima i onih bezočnika koji se ogluše o sve što se kaže, propiše za dobrobit svih nas.

Svakodnevno raste broj oboljelih u Srbiji, BiH, susjednom Dubrovniku…Naši sugrađani koji su u tim žarištima stižu u Trebinje ili opštine Istočne Hercegovine. Neki poštuju mjere samoizolacije, ali ima, i to ne malo, onih koji šetaju opušteno gradom.

Njihovi mozgovi ili ne mogu da shvate ili ne žele da tako ugrožavaju sve starije osobe, ali i mlađe koje imaju zdravstvene probleme i zbog toga su u opasnosti od zaraze korona virusom.

Samoizolaciju je prekršio i zdravstveni radnik... Takvog “medicinara” trebalo bi staviti na stub srama, ali i sve one koji rade isto.

Zar vi koji se pravite pametniji od nas koji smo obazrivi nemate u porodici nekoga iz rizičnih kategorija?

Ili vas možda nije briga što ćete ugroziti život vašoj baki, deki, roditeljima, bolesnom članu porodice?!

Do sada je naša redakcija samo apelovala, nismo objavili ni imena ni fotografije onih koji krše mjeru samoizolacije.

Sada pozivamo sve naše čitaoce da nam šalju fotografije, imena onih koji moraju da budu u samoizolaciji , a koji to ne poštuju i kreću se van svojih domova. Objavićemo.

Samo tako, zajednički, uspjećemo da zaštitimo sve nas.

Policijski čas će se vjerovatno, zbog oštrih kazni poštovati, ali- ako sva pravila ne budemo poštovali nećemo imati željeni ishod.

I, svaka čast svima onima koji poštuju izrečene mjere. Oni pokazuju odgovornost prema sebi, svojim porodicama i cijeloj zajednici u kojoj žive.