Ekipa „Trebinje“ pobjednik je 15. tradicionalnog turnira u basketu „Bileća 2019“ i osvojila pobjednički pehar i novčanu nagradu od 1.000 KM.turnir-basket.jpg

Oni su u sinoćnom finalu savladali ekipu „Kafe bar NN“ iz Bileće koja je nagrađena sa 400 KM.

U kadetskoj konkurenciji pobjednik turnira je ekipa „Jugoprevoz“ iz Bileće kojoj je pripalo 150 KM, dok je drugo mjesto osvojila ekipa „Kondor“ iz Trebinja i za to nagrađena sa 70 KM.

U okviru turnira održano je i takmičenje u šutiranju trojki, u čemu je najbolji bio Bilećanin Nemanja Bratić i pripala mu je nagrada od 100 KM.

Stručni saradnik za sport i fizičku kulturu omladine Bileća Dragan Vujović rekao je da je ove godine turnir podignut na viši nivo, jer su se utakmice igrale po novim pravilima Međunarodne košarkaške federacije /FIBA/.

Vujović je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom turnira i očekuje da će ovaj turnir dobiti licencu, te da će ga FIBA uvrstiti u svoj kalendar.

„Mislim da će ovo biti jedan od najposjećenijih turnira u regionu. Sljedeće godine očekujemo, sa novom podlogom i konstrukcijom, da ćemo imati najviše ekipa u regionu“, istakao je Vujović.

On je izrazio nadu da će ovaj turnir biti dobra odskočna daska u karijeri za mnoge mlade košarkaše iz Bileće i okoline, kao što je to bio slučaj ranijih godina.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je osam ekipa u seniorskoj konkurenciji i pet timova u kadetskoj.

Pokrovitelj turnira je opština Bileća, a koorganizator je Košarkaški klub „Heo“.