Na osnovu programa rada J.U „Ekologija i bezbjednost Trebinje“ za 2018 godinu, a povodom dana civilne zaštite koji se obilježava 1. marta, obavještavamo zainteresovanu javnost da će se 28. februara, sa početkom u 10 časova, održati zajednička vježba subjekata zaštite i spasavanja pod nazivom „TREBINJE 2018“, na lokalitetu bivše kasarne „Luka Vukalović“.



Cilj vježbe je zajedničko uvježbavanje radnji i postupaka u slučaju vanrednih situacija, kao i provjera sistema veza između različitih subjekata koji su učesnici spasavanja.
Učesnici vježbe su: Grad Trebinje, Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, Vatrogasno društvo Lastva, služba civilne zaštite HET-a, Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje, Planinarsko društvo „ Vučiji zub“, Speološko društvo „Zelena brda“, Dom zdravlja Trebinje, Policijska uprava Trebinje i služba civilne zaštite naše ustanove.
Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom daju doprinos vježbi „Trebinje 2018“.
Takođe, koristimo priliku da obavijestimo javnost da je počeo sa radom sajt JU „Ekologija i bezbjednost Trebinje“ sa adresom: ekologijabezbjednost.com, na kome se možete informisati o svim aktivnostima naše ustanove vezano za ovu vježbu i za sve ostale značajne aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine i poslove civilne zaštite.

Ekologija i bezbjednost