pozar elektrokrajina.jpg

Zbog požara, koji se nedavno desio u Elektrokrajini u Banjaluci uništena je cjelokupna arhiva i dokumentacija predmeta za koje su u toku parnični postupci pred sudovima.

The Ovo se navodi u dopisu Elektroprivrede Republike Srpske, odnosno Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca kancelarija Banjaluka, koji je u posjedu BN.
– Molimo sve postupajuće sudove da, uzimajući u obzir nastale okolnosti, odobre prekid svih parničnih postupaka pokrenutih od strane Direkcije za snabdijevsnje električnom energijom kupaca, kao tužioca, kao i da do daljnjeg obustave zakazivanje ročišta, određivanje novih rokova za postupanje i dostavljanje sudskih pismena do uspostavljanja procesa rada u novim prostrijama o čemu ćete blagovremeno biti obaviješteni – kaže se u dopisu.

Ovakvi dopisi stigli su u osnovne sudove u Banjaluci, Prijedoru, Gradiški, Kotor Varoši, Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, kao i Okružnim sudovima u Banjaluci i Prijedoru.

Podsjetimo da je v.d. direktora Elektrokrajine Dragan Čavić, nakon požara u tom preduzeću, rekao da je skoro sva dokumentacija sačuvana, piše BN TV.

Šta je bio uzrok požara zvanično nije saopšteno. Navodno još uvijek traje istraga.