IMG-100850c29c63ae90ff0706a67c78822d-V-1.jpg

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je Srednjoškolskom centru "Istočna Ilidža" donirao 10 računara za opremanje kabineta informatike.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Biožidar Popović rekao je da su donaciju obezbijedili u saradnji sa profesorima i asistentima i da se nadaju da će računari da posluže, ne samo profesorima, već prvenstveno učenicima, koji treba da stiču nova znanja, uz korištenje moderne opreme i programskih paketa.

IMG-a78f799cbe49881f8844464ab5580631-V.jpg
On je istakao da ovo nije prva akcija, te da će u narednom periodu posjetiti još dvije srednje škole, od kojih je jedna na Sokocu, gdje će donirati vrijednu računarsku opremu. On je dodao da još nisu odabrali školu kojoj će donirati udžbenike iz programskog jezika C.


"Nadam se da će i privrednici prepoznati ovakvu akciju i da će se uključiti u pomoć srednjim školama, kako bi omogućili našim učenicima da dobiju adekvatnu opremu, dobre udžbenike iz kojih mogu da dobiju najbolja znanja, kako bi bili spremni za izazove na fakultetima", naglasio je Popović.

Direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Branka Kovačević zahvalila je za današnju donaciju, izrazivši zadovoljstvo što je Elektrotehnički fakultet prepoznao potrebe škole organizujući u posljednjih nekoliko godina niz akcija kojima su školama poklanjani udžbenici, nastavna sredstva i literaturu.

"Rad na računarima olakšaće nastavu i učiniti je kvalitetnijom, jer svi nastavni predmeti zahtijevaju korištenje informatičke opreme, koju ne možemo da obezbijedimo vlastitim sredstvima", istakla je Kovačevićeva.

Ona je dodala da je ova donacija podsticaj za učenike i dobar primjer svim institucijama, ustanovama i privrednicima u lokalnoj zajednici, koji imaju mogućnost da ovakvim i sličnim akcijama pomognu školu obezbjeđivanjem adekvatnih uslova rada.

Prodekan za nastavu Elektrotehničkog fakulteta Srđan Lale naglasio je da je ovo jedna u nizu mnogobrojnih aktivnosti saradnje sa srednjim školama i istakao da će donacija od 10 računara biti od velikog značaja kako za učenike, tako i za nastavnike.

On je istakao da je ovu srednju školu završio veliki broj sadašnjih studenata Elektrotehničkog fakulteta, koji su jako uspješni i vrijedni tokom studiranja.

"Ovaj oblik podrške školama je jako važan, prvenstveno da bismo na fakultetima dobili što kvalitetniji kadar", rekao je Lale i izrazio nadu da će učenici i njihovi roditelji shvatiti da neko vodi računa o njihovoj budućnosti i da će ostati na ovim prostorima.