trag-akcija.jpg

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Trebinje su danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju, u Tužilaštvo BiH sproveli lica inicijala N.Š., D.B. i S.V. koja su lišena slobode u okviru operativne akcije „TRAG“ .
"Lica inicijala M.N. i F.V. su nakon kriminalističke obrade pušteni iz prostorija Policijske uprave Trebinje. Lice inicijala M.S. se nalazi u JZU „Opšta Bolnica“ zbog zdrastvenih tegoba koje je osjećao i ranije."- stoji u saopštenju PU Trebinje.

Dakle, nadležnom Tužilaštvu predati su Nikola Šaraba, Dragan Bokić i Saša Vukanović. Iz pritvora su pušteni Mihajlo Nožica i Filip Vučinić, a u Bolnici je i dalje Milan Spaić inače otac Bojana Spaića zvanog Šumar koji se nalazi u bjekstvu.

Navedena lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika ( Republika Hrvatska) izvršili krivično djelo „Organizovanog kriminala“ vezano za krivično djelo „Neovlašteni promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona BiH- kaže se u saopštenju PU Trebinje.

Tužilaštvu BiH je dostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije „TRAG“ izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga.


Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča, juče nije bilo lica lišenih slobode, dok je kod lica inicijala N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH i u toku tog pretresa nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima „Organizovanog kriminala“ i „Neovlašteni promet opojnih droga“ i zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela- poručuju iz Policijske uprave Trebinje.