„Elektroprivreda Republike Srpske" saopštila je da je sa agencijom „Iksploud medija" /Xplode Media/ sklopila ugovor o medijskom predstavljanju poštujući sve zakonom predviđene procedure, te najavila da će zbog spinovanja opozicionih političara u vezi s tim podnijeti krivične prijave zbog iznošenja neistina.

„To što opozicioni političari dobru poslovnu praksu pokušavaju predstaviti kao

malverzaciju i spinovanjem se trude narušiti ugled najznačajnije i najveće kompanije u Srpskoj je samo dio njihove političke platforme i moralnih i političkih principa. Ne obazirući se mnogo na zlonamjerne spinove, ipak smo ih dužni upozoriti da smo kao odgovorna lica dužni da zbog iznošenja neistina i pokušaja narušavanja poslovnog ugleda kompanije podnesemo krivične prijave", naveli su iz „Elektroprivrede“.

Iz „Elektroprivrede“ su istakli da kao javno preduzeće sve nabavke sprovode u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, te da se na portalu javnih nabavki BiH redovno objavljuju sva obavještenja o nabavkama i o dodjeli ugovora, u šta svi zainteresovani mogu imati uvid.

Dakle, postupci su javni i transparentni, naglasili su iz ove kompanije.

Iz „Elektroprivrede" su istakli da je vrijednost ugovora sa agencijom „Iksploud medija" 790.000 KM bez PDV-a, da je zarada agencije minimalna, ne odstupa od sličnih ugovora i prakse u Republici Srpskoj i kreće se od jedan do tri odsto.

U saopštenju je navedeno da je iznos predviđen ovim ugovorom raspodijeljen na čak 111 pravnih lica, a ovo je samo jedan od načina na koji „Elektroprivreda" iskazuje društveno odgovorno poslovanje, dajući podršku sportu, kulturi, humanitarnim organizacijama i medijima.

„Elektroprivreda", dodaje se u saopštenju, vodi odgovornu poslovnu politiku i podržava brojne neprofitne kolektive, ustanove i organizacije u Srpskoj.