Dodik je ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH te je u svom kabinetu kao savjetnika zaposlio reditelja Emira Kusturicu.


U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savjetnika i jedan šef kabineta. Predsjedavajući Predsjedništva BiH za šefa kabineta postavio je Danijela Dragičevića. On je ranije bio angažovan kao Dodikov šef kabineta za vrijeme dok je novoizabrani član Predsjedništva BiH obavljao dužnost predsjednika Republike Srpske.
Pored Kusturice predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine savjetuju i Dragoljub Reljić (savjetnik za ustavnopravna pitanja), Ana Trišić Babić (savjetnica za spoljnu politiku), Pero Simić (savjetnik za informisanje), Dragan Vuković (savjetnik za bezbjednosnu politiku), Radovan Kovačević (savjetnik za unutrašnju politiku) i Radomir Božić (savjetnik za ekonomska pitanja).


Kao savjetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savjetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.


Što se tiče člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, on i dalje odbija javno otkriti koga to građani BiH plaćaju u njegovom kabinetu.


Šefik Džaferović je rekao kako ga ukupno savjetuje šest osoba. Na mjestu Džaferovićevog šefa kabineta nalazi se Elvir Čamdžić, dok su kao savjetnici zaposleni Elvir Huremović, Amel Suljević, Damir Džanko, Adis Alagić i Čedomir Lukić.


Izvor: Klix.ba