Praznik mimoze - Foto: RTRS
Tradicionalni festival "Praznik mimoze" biće održan u Herceg Novom od 18. februara do 5. marta, a raznovrstan program obuhvatiće pozorišne predstave, koncerte, književne i poetske večeri, izložbu cvijeća, sajam vina.

Kako je saopštila Turistička organizacija Herceg Novi, taj grad 53. put organizuje festival mimoze koji će početi koncertom Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića, a završiti se “spaljivanjem Karnevala", povorkom mažuretkinja i koncertom Dejana Petrovića i Big Benda.

Pored toga, kako se navodi, posjetioci će moći da uživaju u tradicionalnom maskembalu uz koncert Gorana Karana, obilasku Hercegnovskog zimskog salona, kao i u sportskim programima poput Picigina i Karotrce (trke karića) i manifestacijama za djecu.

U okviru ove zimske turističke manifestacije u Herceg Novom biće organizovano i predstavljanje tri prijateljska grada.

Kako je navedeno u saopštenju, predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, pozvao je goste iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Sjeverne Makedonije da posjete festival "Praznik mimoze".

- Radujemo se što ćemo se, nakon dvije godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvijek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osjećate kao kod kuće - rekao je Katić.

Organizatori najstarijeg hercegnovskog festivala su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture "Herceg Fest" i Turistička organizacija Herceg Novi.