Screenshot_20230226-212921_Samsung-Internet-500x313.jpg
Sinoć je u bijeljinskom Centru za kulturu "Semberija“ održana tribina pod nazivom "Razgovor sa građanima Semberije“ koju su pompezno na društvenim mrežama najavljivali Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine i Nebojša Vukanović poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Liste za Pravdu i red.

IMG-20230226-WA0014-500x375.jpg

Na početak skupa, odnosno na Vukonavićevu i svoju javnu tribinu u Centru za kulturu "Semberija" koja je bila zakazana za 18.00 časova gradonačelnik Bijeljine došao je tek nakon završetka intoniranja srpske himne.

Predsjednik i poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, poslanik Đorđe Vučinić te predsjednik te stranke u Bijeljini Miloš Trifković, kao i istaknuti aktivista Liste za pravdu i red dr Dragan Đorđić su došli znatno ranije i pozdravili prisutne ali u tek polovično popunjenoj velikoj sali bijeljinskog Centra za kulturu, koja broji preko 350 mjesta.

Ono što je posebno interesantno da na ovoj javnoj tribini u Bijeljini večeras ni na bini, niti u publici, nije bilo poslanika, istaknutih članova SDS-a i PDP-a niti stranačkih aktivista što potvrđuje "sumnje“ da se Petrović izolovao i od sopstvenih stranačkih struktura, odnosno onih političkih partija na čijim "krilima“ je i došao na mjesto gradonačelnika Bijeljine.

Tako se samo po sebi postavlja javno pitanje gdje su poslanici u Narodnoj skupštini Srpske iz bijeljinskog SDS-a Tomica Stojanović i Mirjana Orašanin, kao i poslanik bijeljinskog PDP-a Slaviša Marković.

Portal dešavanja u Bijeljini nezvanično saznaje da nisu ni pozvani na večerašnju tribinu u svojoj Bijeljini, dok je opravdano odsutna zbog porodičnih obaveza bila Marija Topić Nikolić delegat u Vijeću naroda Republike Srpske sa Liste za pravdu i red iz Bijeljine.

Vukanović je dobio u uvodnom obraćanju ogroman aplauz od prisutnih iz poluprazne sale bijeljinskog Centra za kulturu ali se aplauzi Semberskih građana, koji su bili u ogromnoj manjini, nisu čuli jer su ih nadjačali aplauzi onih koji su došli iz Ugljevika, Lopara i iz Zvornika, kažu pojedinci nezadovljini večerašnjim skupom.

Vukanović je, tokom govora, pozvao prisutne da se prijave da budu posmatrači na referendumu za Petrovićev opoziv 19. marta.

Sam ovaj poziv za pomoć Petroviću oko poziva za prijavu za posmatrače na predstojećem referendumu za opoziv 19. marta 20203. godine dovoljno govori…ili…

Pružajući podršku Petroviću, Vukanović se, između ostalog, založio za gerilski borbu protiv, kako je rekao, kriminalizovane vlasti i pozvao na masovne proteste i blokiranje kružnih tokova kako bi se vlast stavila pod pritisak i riješila probleme građana.

Založio se i za provođenje lustracije u sudstvu, navodeći primjere gubitka većeg broja sudskih porocesa za klevetu i plaćanja kazni u iznosima od više hiljada maraka.

Zahvalio se na dolasku oko, kako je izbrojao, 190 učesnika tribine, "koje nije spriječilo ni 'snježno nevrijeme', ni to što je danas neradni dan“.