U konkurenciji 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji za najbolji debitantski film, prikazan je i film „Granice kiše“ Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara.


Film „Granice kiše“, crnogorsko-bosansko-hercegovačka koprodukcija kojoj je manjinski koproducent Filmski centar Srbije, priča o ljubavi i nadi.
Radnja je smještena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom. Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da poseti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promjene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.
Glavne uloge u filmu tumače mladi glumci Kristina Stevović, Vahidina Prelić i Robert Budak, u filmu igraju i trebinjski glumci Momir Brkić, Stanislava Adžović i Željko Milošević, dok se dva dječaka iz Trebinja Nedeljko Milović i Ognjen Vujović po prvi put pojavljuju na filmskom platnu.
„Granice kiše“ nastavljaju svoj međunarodni festivalski život na najvećem festivalu nezavisnog filma u Evropi – Rejndens u Londonu.
Za ovogodišnje izdanje festivala prijavilo se rekordnih 8.929 filmova iz 118 zemalja, a Majdakov i Sudarov film ušao je među pet naslova izabranih za zvanični takmičarski program u selekciji „Otkrića“.
Film je pretpremijerno prikazan na festivalima u Nišu i Sarajevu, a biće i na programu festivala u Leskovcu i Somboru.
Radio Trebinje