Herbert i Frensis Daligl su bili u braku 71 godinu i umrli su istog dana prošle nedjelje. Upoznali su se u Vejnsborou u Džordžiji, kad je ona imala 16 a on 22 godine.brak-ljubav.jpg

“ Frensis je radila u kafiću koji je moja porodica držala u Vejnsborou” – rekao je Herbert u intervjuu koji je dao prošle godine povodom 70. godišnjice braka.

“ Stalno sam je gledao kako dolazi i odlazi, bacio sam oko na nju. Konačno sam skupio hrabrost i pozvao je da izađe sa mnom” – ispričao je tada novinarima.

Za prvi sastanak su otišli u bioskop a godinu dana kasnije Herbert je zaprosio Frensis.

“ Pitao sam je da li bi me uzela za muža, a ona je rekla “naravno” – rekao je on.

Fransis je bila uzbuđena zbog vjenčanja, ali se plašila da se to neće dogoditi.

“ On je uvijek kasnio” – rekla je ona.

Sveštenik je zamalo odbio da ih vjenča, jer su kasnili sat vremena, ali nakon nekog ubjeđivanja ceremonija je obavljena. To je bilo do sada najjeftinije vjenčanje.

“ Platio sam za nju svega pet dolara” – rekao je Herbert sa smeškom.

Fransis kaže da ju je Herbert tokom života stalno zasmijavao. Čak i u 93. godini on je zbijao šale. Takođe su se dobar dio života držali za ruke.

“ Pretpostavljam, znate, da je to bilo zbog toga što je bio u vojsci, često je bio odsutan i kad bi došao kući stalno bih ga držala za ruku” – rekla je Frensis.

Njihova ljubavna priča je prava inspiracija za njihovo šestoro dece, kako je navedeno u saopštenju povodom smrti Herberta i Frensis. Herbert je umro u 2.20 ujutru, a Frensis tačno 12 sati kasnije, u 2.20 u noći.

“Nevjerovatno je to što su bili zajedno 71 godinu, a sada su zajedno u raju. To je nejverovatna ljubavna priča”, navela je porodica u saopštenju.

Par je za 70 godišnjicu otkrio zašto su se toliko voleli i koja je tajna dugog braka.

“ On je uvijek bio pun ljubavi, strpljenja i ima dobro srce” – rekla je Frensis.

Herbert je rekao da je njihova tajna u “iskazivanju ljubavi”.

“ I da budete tu jedno za drugo” – dodala je Frensis.