Poslije dugo godina, danas se na fudbalskom stadionu u Ljubinju, zakotrljala fudbalska „bubamara“.


Najzaslužniji za to su, pored organizatora Škole fudbala „Leostars“ ,brojni roditelji mladih fudbalera iz Ljubinja, opština Ljubinje i brojni sponzori.

Na radost brojne publike,Ljubinjaca i brojnih gostiju iz RS, Federacije BiH i Crne gore, priređen je Fudbalski kup „Ljubinje 2017.“ koji je okupio mlade fudbalere godište 2008. i mlađe.

Najviše uspjeha pokazala je ekipa Fudbalskog kluba „Leotar“ koja je u finalu pobijedila Školu fudbala „Manda“ iz Herceg Novog rezultatom 1-0. U utakmici za treće mjesto mostarski „Zrinjski“ je sa 1-0 pobijedio Školu fudbala „Leostars“.


Za najboljeg igrača proglašen je Mirko Vuković član „Leotara“, najbolji golman je Vuk Manićević iz Škole fudbala „Manda“ iz Herceg novog a najbolji golgeter je Petar Lasić, član mostarskog „Zrinjskog“ koji je 10 puta zatresao mrežu protivnika.

Turnir je okupio 14 ekipa a ljubitelji fudbala vidjeli su brojne talente.

„Drago mi je da je sve ispalo baš kako treba. Vidjeli smo dobar fudbal, bilo je kvaliteta i neizvjesnosti, svega onog što fudbal čini čarobnom igrom“, kaže Igor Joksimović, predsjednik Škole fudbala „Leostars“, organizatora i inicijatora turnira.

Ljubinjci su marljivošću i vrijednim pristupom organizaciji turnira pokazali da su se zaželjeli fudbala.

„Potrudićemo se da dogodine sve podignemo na još veći nivo. Raduje me ovo lijepo druženje mladuh fudbalera, bilo je dosta posjetilaca, i naredne godine sve ćemo još bolje organizovati, zajedno sa ljudima iz Škole fudbala „Leostars“, kaže Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje.


Sudijski posao na turniru su, na zavidnom nivou obavili, mladi djelioci pravde Aleksandar Bjelica, Slobo Vukosav i Marko Toholj.

Organizaciju turnira, pored Opštine Ljubinje, pomogli su još i „Ljubivit“ Ljubinje, „Koka produkt“ Ljubinje, „Imel“ Ljubinje, DOO „Vuković“ Ljubinje, Kafe „Rio“, diskoteka „Bizaro“ Ljubinje, Crkvena opština Ljubinje te Sava Pešut, Marko Gordić i Toša Telebak.

R.Mijanović