8E950DA7-ADAC-4A3C-B2DA-FB4254A8583F.jpeg
S. I., vlasnik kafe bara ”Šanti” u Foči, pravosnažno je oslobođen optužbe za pokušaj ubistva bivšeg suvlasnika tog kafića M. R. u oktobru 2019. godine.

Presudu je izrekao Vrhovni sud Republike Srpske, koji je istovremeno ukinuo osuđujuću presudu drugooptuženom B. G., konobaru kafića, koji je zbog učestvovanja u tuči bio osuđen na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora, ukoliko u narednih godinu dana ne počini novo krivično djelo.

”U odnosu na S.I. sud je odbio žalbu tužilaštva i potvrdio je prvostenu presudu Okružnog suda u Trebinju. U odnosu na B.G. uvažena je žalba odbrane i prvostepena presuda je ukinuta i postupak je vraćen na ponovno suđenje”, rekla je za ATV Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske.

Prema optužnici oni su u oktobru 2019. godine u Svetosavskoj ulici u Foči napali M. R. i nanijeli mu povrede glave i tijela, a neke od povreda nanesene su čakijom. Za to je bio optužen S.I. kome je na teret stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva, dok je B.G. optužen za učestvovanje u tuči.