Grad Trebinje je iz sredstava Fonda solidarnosti ove godine obezbijedio ukupno 20 novčanih pomoći za učenike osmih razreda koji idu na ekskurziju, a nemaju jednog roditelja, rekao je direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Dragan Mrdić.On je rekao novinarima da je ukupno izdvojeno oko 7.000 KM, te da je ova škola dobila pomoć za šest učenika, a škole "Jovan Jovanović Zmaj" i "Sveti Vasilije Ostroški" za po sedam učenika.
Mrdić je pohvalio akciju i izrazio zahvalnost što je Grad Trebinje pokazao osjetljivost prema ovim kategorijama.
Ističući da Grad Trebinje ima sluha za mlade, Mrdić je podsjetio da grad pomaže sve tri osnovne škole sa grantom od po 3.000 KM za opštinska i regionalna takmičenja, dok po 1.000 KM dobijaju za poboljšanje uslova inkluzivnog obrazovanja djece sa posebnim potrebama.
"Grad Trebinje izdvaja i dodatnih 3.000 KM za knjige, odjeću i užinu učenicima romske nacionalnosti koji pohađaju nastavu u područnoj školi Vuk Karadžić u Petrovom polju", rekao je Mrdić.

Učenik osmog razreda Budimir Runjevac, koji je ostao bez oca, zahvalio je na pomoći i istakao da mu mnogo znači što će mu biti obezbijeđena sredstva za ekskurziju.
Iz Fonda solidarnosti Grada Trebinja nedavno je jednom bračnom paru iz Trebinja finansirana vantjelesna oplodnja.
Iz Gradske uprave tada je najavljeno da će treća besplatna vantjelesna oplodnja za bračne parove sa problemom steriliteta biti finansirana kako bude pristizao novac po osnovu naknade za solidarnost iz prihoda privrednih subjekata registrovanih na području grada.
Fond solidarnosti, koji je osnovan krajem prošle godine, uspješno funkcioniše, a na osnovu baze podataka APIF-a redovno šalje i rješenja privrednim subjektima koji imaju obavezu plaćanja 0,5 odsto ostvarenog prihoda.
SRNA