Fond solidarnosti za dijagnostiki i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu do sada je odobrio ukupno 66 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu, rečeno je na pres konferenciji ovog fonda.


"Radi se o 57 djece, jer je za četvoro djece liječenje produžavano više pita", kazala je Jasminka Vučković, v.d. direktora Fonda solidarnosti.




Istakla je da je za liječenje do sada potrošeno milion i osam stotina hiljada maraka, te da su djeca upućivana u referentne zdravstvene ustanove u Njemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj. Belgiji, Rusiji, Sloveniji I Turskoj.


Dodala je da se na računima Fonda nalazi oko pet miliona i tri stotine hiljada maraka i zahvalila se svim građanima koji nisu podnijeli zahtjev za oslobađanje od davanja Fondu.

Ljiljana Labović, direktorica Dječijeg pozorišta RS najavila je saradnju između ovog pozorišta i Fonda solidarnosti.


"Vrlo sam zahvalna na prilici da upravo 'Medvjedić Timotej' bude predstava koja može da pomogne djeci. Premijera ove predstave će biti poklon svoj djeci", kazala je Labovićeva i dodala da će zajedno sa Fondom uraditi sve da nastave saradnju i da urade što više za bolesnu djecu.


Izvor: Nezavisne novine