221853.jpg (189 KB)

Povodom vaskršnjih praznika pokloni su stigli u nevesinjsko naselje Šehovina. Predsjednik Republike Milorad Dodik i Fondacija "Srpska kuća", obezbijedili su poklone za 14 dječaka koji žive u tri kuće. Po tome su postali prepoznatljivi, ne samo u Hercegovini, već i u Srpskoj.

Narodnu izreku "Prvo pa muško", mještani nevesinjskog naselja Šehovina, malo su doradili i kod njih sada važi - prvo i svako sljedeće muško. U samo tri kuće žive sve sami dječaci. Njih četrnaest, uzrasta od dvije, do šesnaest godina.

Dječaci se slažu dobro, ali bude i nesuglasica među starijom i mlađom braćom.

Majke su od jutra do sutra na nogama i obavljaju sve kućne poslove, ali ništa im, kažu nije teško. Samo da su momci zdravo, pa u budućnosti će biti nevjesta i pomoći kada im bude i najpotrebnija. Možda se ova tradicija uskoro i prekine, pa se rodi i jedno žensko dijete. Očevi se osmijehuju...

Gambelići, Kljakići i Vukosavi najveći su ponos Nevesinja, Hercegovine i Srpske, pa su im stigli i pokloni za vaskršnje praznike.

- Danas smo došli da ih obiđemo i donijeli smo ispred predsjednika Srpske, poklone za svih 14 dječaka koji rastu i razvijaju se u tri kuće i svi smo ponosni na njih. Sljedeći korak je izgraditi igralište uz pomoć i opštine Srpske i nadamo se da ćemo to moći da uradimo - rekla je aktivista Fondacije "Srpska kuća" Slađana Brenjo.

Fondacija "Srpska kuća", u septembru prošle godine izgradila je kuću porodici Gambelić. U tom pravcu nastavljaju i dalje, jer njihov je cilj da pomognu višečlanim porodicama.