Fondacija „Sveti Vukašin“ pomogla uređenje doma bolesne djevojke iz Trebinja

Fondacija „Sveti Vukašin“ pomogla uređenje doma bolesne djevojke iz Trebinja

Srn2023-11-27_1454238_0.jpg (375 KB)

Fondacija "Sveti Vukašin" Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske pomogla je, zahvaljujući humanosti dobrih ljudi, uređenje doma bolesnoj djevojci Tamari Šupljeglav iz naselja Crnač kod Trebinja, kojoj su bolesni i ostali članovi porodice, otac i baka.

"Zahvaljujući Božijoj pomoći i svima koji su propratili naš poziv i saosjetili sa životnom situacijom koja je zadesila porodicu Šupljeglav, uspjeli smo urediti njihovu dnevnu sobu, stari namještaj i stolariju zamijeniti novim i uraditi laminat, kako bi im olakšali uslove života", naveli su iz Fondacije.

Oni su podsjetili da Tamara ima svega 28 godina, a do sada je izdržala četiri onkološke operacije.

"Tamara je toliko mnogo tuge spoznala jako mlada i veliko breme patnje nasađeno je na njenim nejakim leđima", istakli su iz Fondacije i podsjetili da bolesna djevojka ima oca Rista i baku Slavojku, koji su takođe bolesni.

Otac se, kako su naveli, donedavno borio da prehrani porodicu, ali mu je dijagnostikovan šećer i teži oblik reumatskog artritisa što je izazvalo komplikacije, pa se kreće otežano i onesposobljen je da zarađuje kao prije, dok baka ima probleme sa bubrezima.

"Od mnogobrojnih hemioterapija imunitet bolesne djevojke je jako oslabio, a ostale posljedice bolesti je ograničavaju u svakodnevnim aktivnostima i nije u mogućnosti da nađe posao i radi. Ali, Tamara na sve gleda vedrije i u njoj izvire veliki borac sa nadom u ljepše sutra", istakli su iz Fondacije.

Fondacija "Sveti Vukašin" od prije godinu dana svaki mjesec uplaćuje redovnu mjesečnu terapiju lijekova za Tamaru, njenog oca i baku, a potom samo za Tamaru, jer je otac počeo da zarađuje.

"Slava Bogu još jednom smo se sabrali, kao i svakom novom akcijom što činimo, jedni oko drugih, sve složniji i sa željom da učinimo sve što je u našoj moći da nekom život uljepšamo i usrećimo ga", naveli su iz Fondacije i zahvalili svima skoji su pomogli tu humanu akciju.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×