Fondacija „Sveti Vukašin“: Pomozimo našoj sugrađanki Tamari i njenoj porodici

 

313377206_646439043680248_2612744228856374346_n.jpg (329 KB)

 

Fondacija „Sveti Vukašin“ eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske organizuje humanitarnu akciju prikupljanja pomoći našoj sugrađanki dvadesetsedmogodišnjoj Tamari i njenoj porodici.

„Tamara, djevojka od samo 27 godina. Djevojka kojoj je život toliko bola nanio. Toliko breme patnje nasađeno na njenim nejakim leđima. Tamara živi u naselju u blizini Trebinja sa bolesnim ocem Ristom i bakom Slavojkom. Otac se donedavno borio da prehrani porodicu. Međutim, nedavno mu je dijagnostikovan šećer, kao i teži oblik reumatskog artritisa što je izazvalo rupe na tetivama i guke po rukama i nogama. Kreće se uz pomoć štaka, te je zbog toga onesposobljen da dalje zarađuje“, saopšteno je na fejzbuk stranici Fondacije „Sveti Vukašin“.

I Tamarina baka ima probleme sa bubrezima.

"Tamara je toliko mnogo tuge spoznala jako mlada. Do sada je izdržala četiri onkološke operacije. Od mnogobrojnih hemioterapija imunitet joj je jako oslabio, a ostale posljedice koje ima je ograničavaju u svakodnevnim aktivnostima, te zbog toga nije u mogućnosti da nađe posao i radi. No, ona gleda na sve to vedrije. U njoj izvire jedan veliki borac. Iz njenih očiju isijava volja za životom. Tamara korača laganim koracima nade u ljepše i sjajnije sutra“, kažu iz ove Fondacije.

Fondacija „Sveti Vukašin“ EZHiP poziva da se saberimo jedni oko drugih, da budemo složni i pomognemo ovoj djevojci da dobije bar osnovne uslove za život.

„Želja nam je i cilj za početak da svaki mjesec plaćamo redovnu mjesečnu terapiju lijekova za nju, njegog oca i baku, što smo od prethodnog mjeseca i počeli. Imamo u planu da Božijom pomoću u budućnosti uredimo kuću u kojoj stanuju, da to bude njihov topli dom, da Tamara osjeti punoću nekog ljepšeg života od onog koji je iza nje“, poručuju iz ove fondacije.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici za više informacija mogu da se obrate Fondaciji EZHiP.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×