Božidar Vučurević izabran je za predsjednika Gradskog odbora Prve srpske demokratske stranke /SDS/ Trebinje, koji je danas formiran.



Vučurević je rekao novinarima da je jedan od ciljeva da se Prva SDS vrati izvornim principima, te ocijenio da će stranka brzo osnažiti, napraviti pomirenje i prizivati i "one koji su iz SDS-a sklanjali njene prvake".
On je istakao da je zadovoljan zainteresovanošću građana da pristupe ovoj političkoj partiji.
"Ljudima smetaju sve ove svađe, od Narodne skupštine Republike Srpske pa dalje. Žele ozbiljnost svojih predstavnika", rekao je Vučurević, te dodao da je Prva SDS ozbiljna i da ima kvalitetne odbore u Srpskoj.
Predsjednik Prve SDS-a Radomir Lukić je istakao da ime stranke znači da se vraćaju starim izvornim vrijednostima sa kojima je SDS krenula u spasavanje i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima i stvaranje Republike Srpske.
"Proces unutrašnjeg organizovanja stranke traje i zadovoljni smo. Ima priličnog interesa za stranku, zbog toga što ljudi u njoj prepoznaju želju da se srpski narod skupi i da se odbrani pred svim nasrtajima na Republiku Srpsku, njen identitet i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima", kaže Lukić.

On je naglasio da je Trebinje važan grad u organizaciji stranke, te da mu je drago što je predsjednik Gradskog odbora jedan od osnivača SDS-a.
"Uvjereni smo da će Vučurević uspjeti da mobiliše i staro i mlado, da se vratimo vrijednostima sa kojima smo počeli i da vratimo ime SDS-a na prave puteve", rekao je Lukić.
Izbornoj-obnoviteljskoj skupštini Prve srpske demokratske stranke Gradskog odbora Trebinje prisustvovao je i generalni sekretar stranke
Rajko Papović.
SRNA