Formiran predmet protiv crnogorskog hirurga koji je navodno krio dio tijela pokojnika

Rukovodilac podgoričkog ODT-a Duško Milanović je objasnio da je porodica pokojnika podnijela prijavu zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv vaskularnog hirurga Nikole Fatića, kazao je "Vijestima" rukovodilac tog tužilašva, tužilac Duško Milanović.

Milanović je objasnio da je porodica pokojnika podnijela prijavu zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili dijelova tijela.

Dodao je da su u tom predmetu već preduzeli određene radnje.

"Vijesti" su danas objavile da je policija prije dva dana pretresala prostorije na hirurgiji Kliničkog centra, po prijavi porodice pokojnika da je Fatić prikrivao dokaze, odnosno neovlašćeno iz ustanove iznio dio ljudskog tijela.

“Vijestima” je više izvora nezvanično saopštilo da je saslušano više osoba i da su zaposleni na vaskularnoj hirurgiji juče ujutro u ostavi tog odjeljenja Kliničkog centra pronašli teglu u kojoj je, kako se pretpostavlja, dio abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odnio iz te zdravstvene ustanove.

Ta informacija juče je nezvanično potvrđena iz više izvora u Upravi policije, ali i Kliničkog centra.

Iz policije su nezvanično kazali “Vijestima” da je porodica pacijenta prethodno podnijela krivičnu prijavu zbog navodnog nesavjesnog liječenja sa smrtnim ishodom.