Forum za bezbjednost zajednice Trebinje, održao je danas vanredni sastanak povodom paljenja automobila policijskom službeniku koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima.




Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma je istakao da su na današnjoj sjednici donesena tri zaključka od kojih je prvi da će svi zajedno nastaviti da rade kako bi se ovaj slučaj riješio i kako bi vinovnici bili privedeni, naravno sa posebnim nagflaskom i pojačanom odgovornošću i tužilaštvo.




„Drugi zaključak je da ćemo ubrzati inicijativu kako bi se formiralo policijsko odjeljenje u Gorici i time rasteretila policijska stanica Trebinje i samim tim bi imali više vremena da se bave problematikom koja je karakteristična za uži dio grada i na kraju jedan od zaključaka je da Grad Trebinje je spremno da pruži svu vrstu pomoći i policiji i tužilaštvu kako bi se povećala efikasnost njihovog rada a u isto vrijeme bi bila povećana bezbjednost građana Trebinja“, objasnio je Banjak.




Prema riječima Siniše Lakete , načelnika Sektora policije Policijske uprave Trebinje, istraga na nemilom događaju je u toku, određene informacije sa terena se provjeravaju a policijski službenici PU Trebinje intezivno pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje provode mjere i radnje. Ovo je treći slučaj da se policajcima pali automobil u Trebinju u toku ove godine a nijedan još nije riješen. Laketa ističe da postoje određeni operativni podaci koji ukazuju na izvršioce tih djela ali ne postoji dovoljan broj dokaza pa zbog toga lica nisu još procesuirana.

„Ono što mogu poručiti svima onima koji se odlučuju na ovakve stvari je da će policija intezivirati aktivnosti na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela i da je spremna da odgovori na ove zadatke. Uzimajući činjenicu da se radi o složenoj vrsti krivičnih djela, da sama paljevina uništava sve tragove na licu mjesta ili veći dio njih, otežana je radnja dokazivanja ali policiju ovakve stvari neće zaustaviti da provode svoje aktivnosti. Očogledno se radi na tome da se spriječi rad policije ali i mi imamo poruke“, kazao je Laketa.


Podsjećamo, u ulici Obala Luke Vukalovića noćas je izgorio automobil “mercedes”.

Požar na vozilu koga su gasili trebinjski vatrogasci izbio je u 3.18 časova a riječ je o automobilu policijskog službenika PU Trebinje.


Izvor: Grad Trebinje