004.jpg (224 KB)

Foto-kino klub Trebinje organizovao je trodnevni osnovni kurs fotografije u našem gradu, koji je počeo u petak.

Instruktori na osnovnom kursu fotografije u Foto-kino klubu Trebinje su Slavenko Vukasović i Radoje Elez.

Vukasović navodi da kurs pohađa desetak polaznika, svih uzrasta.

„Fotografija nije rezervisana za određeno životno doba, može bilo ko da se bavi fotografijom. Kurs je dosta jeftiniji za omladinu, a mi inače volimo da ih učimo fotografiji i nadamo se da će ostati naši članovi i da će učestvovati u izložbama. Ovaj put smo odlučili da to bude trodnevni kurs, mislim da je tako i bolje jer se brže apsorbuje znanje i u mogućnosti smo da u jednom foto-safariju koji će biti sutra, praktično primjenimo znanja koja smo usvojili“, rekao je Slavenko Vukasović.

Jedan od polaznika je i Aljoša Ilić, koji ne krije zadovoljstvo usvojenim novim fotografskim vještinama.

„Fotografija je inače moj hobi, ali sam upisao kurs kako bih naučio nešto o ljudi koji su 'ispekli zanat'. Za kratko vrijeme smo prešli mnogo toga i to će da se slegne nekim daljim radom. Prednost je i to šro se kursom dobija članstvo u Foto-kino kubu i siguran sam da će dosta as nastaviti da se bavi fotografijom“, kaže Ilić.

U Foto-kino klubu Trebinje navode da su svi ljubitelji fotografije dobrodošli, a prijavljivanje je putem imejla ili kontakt telefona kluba, koji se može naći na njihovoj zvaničnoj internet adresi.