Danas je na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje proslavljen Dan Fakulteta i krsna slava – prepodobni Jovan Damaskin.


Svečana ceremonija lomljenja slavskog kolača počela je u 11:30 časova uz prisustvo velikog broja gostiju sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uprave grada Trebinja, Univerziteta Crne Gore. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Industrije alata „Svislajon“ a.d Trebinje, Elektroprivrede RS, HET-a, RiTE Gacko, Policijske uprave Trebinje, direktori škola i brojnih privrednih kolektiva.

Na današnjoj svečanosti upriličana je i promocija dimlomiranih inženjera i mastera Fakulteta. Diplomu Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje danas su primili 25 dilomiranih inženjera i 2 mastera.



U ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čestitke je uputila i doc. dr Vera Ćevriz Nišić, v.d. prorektora za nastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ispred Grada Trebinja, ceremoniji je prisustvao i predsjednik skupštine Grada, dr Dragoslav Banjak koji je čestitao krsnu slavu svim zaposlenim i studentima Fakulteta i tom prilikom istakao da je Fakultet institucija od posebnog značaja za grad Trebinje. Banjak je poseban akcenat stavio na saradnju između Fakulteta i visokoškolskih ustanova sa privredom i organima lokalne uprave.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje prof. dr Dušan Jokanović, zahvalio se svim prisutnim gostima i podsjetio da je Fakultet tokom svojih 22 godinu postojanja zahvaljujući posvećenosti radu imao konstantan napredak. Poseban akcenat stavio je na veoma uspješan naučno-istraživački rad na Fakultetu koji se očituje kroz veliki broj naučnih projekata nacionanog i međunarodnog značaja.

Povodom krsne slave i Dana fakulteta dodijeljena su priznanja zaslužnim institucijama. Najveće priznanje, Plaketa Fakulteta, dodjeljena je Gradu Trebinje, Policijskoj upravi Trebinje i "Svislajon" Industriji alata a.d. Trebinje.

Zahvalnice za dugogodišnju uspješnu saradnju dodijeljene su Udruženju studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, ZP RiTE Gacko a.d. Gacko, JU „Dom učenika“ Trebinje, kao i doc. dr Budimirki Marinović i Milijani Gotovini, dipl. pravniku za značajan doprinos u razvoju Fakulteta.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Trebinje, g-din Žarko Laketa istakavši saradnju Fakulteta i Policijske uprave Trebinje kroz učešće u manifestaciji „Noć istraživača“, kao i na polju prevencije „sajber” kriminala.

Dekanova nagrada za najuspješnijeg studenta u akademskoj 2016/2017. godini dodijeljena je Nikolini Ćorić, studentu četvrte godine studijskog programa Industrijsko inženjerstvo za energetiku.



Tokom svečanosti, kako današnje tako i svakom drugom pogodnom prilikom koju Fakultet organizuje, nastupili su i učenici Muzičke škole Trebinje – Dragan Jelačić, Nenad Višnjić, Anja Dučić i Matija Tučić, koji su svojim muzičkim tačkama učinili čitav doživljaj još lješim.