Gaćeše rođene na Veliki petak: Dnevno promijenimo i po 40 pelena

Marija koja ima 28 godina i Đorđe Gaćeša, roditelji prvih prirodno začetih četvorki u Srbiji. Bebe su prijevremeno rođene prošle godine u 28. nedjelji, i to baš na Veliki petak, 22. aprila.

Kao da im je baš to dalo vjetar u leđa, i djeca su odlično. Sada u porodičnom domu dočekuju prvi Vaskrs u velikom broju. Tu si mama i tata, Iris, Indi, Irina, Ina i njihova starija sestra Iskra.

"Na Veliki petak prošle godine moj i Đoletov život se promijenio iz korijena jer smo na trećem ultrazvuku saznali da ipak nosim četvorke. Na taj tužni praznik za sve pravoslavce ja sam rodila četiri djevojčice. Vaskrs nam je podario ovo blago, a ove godine, na dan njihovog rođenja, slavimo četiri rođendana i pravimo pet kršenja! Od ovoga nema veće sreće" kaže uz osmijeh srećna majka Marija.

Velika porodica, puno smijeha

Ona kaže da se njena velika porodica uveliko priprema za veliko porodično veselje kao i za Vaskrs. Objašnjava da su na Veliki petak farbali jaja onako kako običaji nalažu, na tradicionalno, da to prenosi s koljena na koljeno - pomoću čarape, konca, lukovine. Kaže da će tako sutradan učiti i djevojčice, i dodaje da je “glavna domaćica kćerka Iskra”.

"Ove godine smo malo savremeniji, eksperimentišemo s pirinčem i ovom savremenijom bojom, ali u suštini se trudimo da se zdravo hranimo, te hemiju gledamo da izbjegavamo. Spremamo porodični ručak, a ja i suprug ćemo imati vremena i za sebe, ali i za porodicu, jer će bake i deke uživati sa unučicama" govori ona.

Sa radošću se prisjetila i perioda od prije godinu dana, kad je na svijet donijela četiri mala života.

"Taj dan nam je prošlog ljeta, nakon izlaska iz bolnice, bio kao na traci. Navijali smo alarm kada bebe treba da jedu, da se presvuku. Dok jedna jede, drugoj je već vrijeme za mijenjanje pelena, i tako sve u krug. Gotovo da nismo spavali, ali s vremenom smo se uhodali. Sada, kako su malo porasle, ja i tata smo počeli da se vraćamo u neki ritam od prije dvije godine" navodi Marija.

Ništa im nije teško

Ističe da je presrećna i da sa suprugom i djecom uživa.

"Ništa nam nije teško i sve više uživamo u njihovom odrastanju i našem roditeljstvu, iako dnevno promijenimo i do 40 pelena. Iskra je ta koja pomaže u svemu, probudi se ujutru, poljubi sve četiri sestre, stavi ih u krilo, a onda hoće i da im da vode, da ih nahrani" kaže Gaćeša, dodajući da u kući fali jedan brat da jednog dana, kada poraste, čuva starije sestre, piše "Kurir".

Marija je potom dodala:

"Želja nam je i molimo Boga da dobijemo i sina ili blizance, voljeli bismo da nam se i to ostvari. Porodica i djeca čine ovaj svijet ljepšim, a nama će Vaskrs uvijek biti najljepši praznik", prenosi "Srpska Info