Mijat Gaćinović, fudbaler njemačkog „Ajntrahta“ dobio je danas, po prvi put u karijeri, poziv za nastup u seniorskoj reprezentaciji Srbije za kvalifikacione mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine

Odlični nastupi mladog fudbalera, koji je dijete „Leotara“ u „Bundes ligi“ nisu ostali nezapaženi od strane selektora Srbije Slavoljuba Muslina koji će Gaćinoviću, kako se očekuje, dati priliku u Tbilisiju gdje će se Srbija sastati sa reprezentacijom Gruzije.
Gaćinović je u ovogodišnjem takmičenju u Njemačkoj zabilježio 18 nastupa u prvenstvu i 4 u Kupu za „Ajntraht“ i pri tom postigao jedan gol.
Sa druge strane, iako se očekivalo, poziv Slavoljuba Muslina nije dobio drugi Trebinjac koji je nastupao za reprezentaciju Srbije, Nemanja Gudelj. Poziv je izostao, po svoj prilici, zato što je tek proteklog vikenda počelo prvenstvo u Kini gdje odnedavno nastupa Gudelj za ekipu „Tjandžin Teda“ i nije dostigao zavidan nivo forme. Nemanja Gudelj do sada je zabilježio 16 nastupa za A reprezentaciju Srbije i postigao je jedan gol.
Poziv za nastup reprezentacije BiH ovih dana očekuje i nekadašnji fudbaler „Leotara“ Gojko Cimirot koji igra za solunski „Paok“. I on ima odličnu sezonu u „nogama“, za Paok je nastupio u 35 mečeva, kako u Grčkom prvenstvu i Kupu tako i u Ligi Evrope. Za reprezentaciju BiH Cimirot je zabilježio 3 nastupa.

Cimirot je proteklog vikenda odigrao sjajnu utakmicu za svoj „PAOK“ u pobjedi nad Olimpiakosom, u velikom grčkom derbiju „PAOK“ je slavio sa 2:0, a akciju za drugi pogodak tima iz Soluna započeo je Gojko Cimirot.
Radio Trebinje