242942.jpg (387 KB)

U desetak sela na području Gacka i dalje su aktivni požari, a vatrogasci su intervenisali i tokom noći u onim gdje se vatra bila približila kućama, izjavio je komandir gatačkih vatrogasaca Aleksa Vučković.

- Velike površine su zahvaćene požarima, a vatrogasci intervenišu po prioritetima i gdje su ugroženi objekti - rekao je Vučković i dodao da je noć protekla relativno mirno, iako su intervenisali i od vatre branili objekte u selima Braićevići i Bodežišta.

Vatrogasci su sinoć od požara branili i jednu vikendicu u selu Stepen.

Vučković je za Srnu naveo da su tri ekipe vatrogasaca danas na terenu i prate situaciju, dok su dvije dežurale tokom prethodne noći i dodao da im ne ide na ruku što od jutros duva jači vjetar, pa postoji i mogućnost širenja vatre.

Osim intervencija na požarima na otvorenom, koji su prethodna tri dana zahvatili gatačku opštinu, vatrogasci su tokom protekle noći intervenisali i u selu Ljeskov Dub, gdje su odbranili od vatre jednu kuću, dok je pomoćni objekat već bio izgorio.

Vučković je dodao da su procjene da su požari na otvorenom nastali isključivo ljudskom nepažnjom i apelovao naročito na seosko stanovništvo da vatru ne pali na otvorenom i da je ne ostavljaju bez nadzora.