Dževad Galijašević - Foto: RTRS
Ekspert za bezbjednost Dževad Galijašević je rekao da je Ministarstvo odbrane Rusije dostavilo preciznu informaciju u vezi sa ratnicima iz BiH u Ukrajini, a da negiranje iz Sarajeva može da se svrsta u dio agende Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, koja je ne samo napravila propust u vezi s tim, već i djelovala da to bude omogućeno.

Galijašević je za beogradsku Politiku rekao da Bošnjake iz BiH, za razliku od ranijih odlazaka na ratišta, sada u Ukrajini čeka najmoćnija armija na svijetu.

- Sve to pokazuje koliko smo neozbiljna zemlja, koja srlja u velike sukobe, bez pameti da procijeni kako će se taj sukob završiti i kakve će to posljedice imati - istakao je Galijašević.

Ministarstvo odbrane Rusije je nedavno uputulo notu vojnom atašeu BiH da se 167 državljana BiH bori na strani Ukrajine protiv ruskih snaga, od kojih se 17 vratilo kući, a 24 su poginula.

Politika napominje da se veliki broj dobrovoljaca iz BiH borio pod zastavom Islamske države, pridružujući se terorističkim organizacijama na sirijskom ratištu.