Na adresu redakcije Herceg RTV stiglo je saopštenje Gradske boračke organizacije Trebinje u kome najoštrije osuđuje postupak Službe za poslove sa strancima i odluku direktora, a u vezi ne produžavanja Ugovora o djelu za borca Iliju Mastilovića, koje vam prenosimo u cijelosti.

Gradska boračka organizacija Trebinje najoštrije osuđuje postupak Službe za poslove sa strancima i odluku direktora, a u vezi ne produžavanja Ugovora o djelu za borca Iliju Mastilovića koji je četiri godine pod tim statusom obavljao poslove u službi za poslove sa strancima. Ilija je jedan od najmlađih učesnika Odbrambeno- otadzbinskog rata, otac četvero djece i ugledni građanin Trebinja koji se svojim primjerom nije zaslužio ovakav odnos prema njemu.

U Službi za poslove sa strancima zaposlen je bio putem IOM ( Međunarodna organizacija za migracije )

Kako Gradska boračka organizacija Trebinje ima saznanja da IOM ima ugovor sa Službom za poslove sa strancima do januara 2025. godine sa tendecijom produženja. Tražimo od direktora Službe da Iliju Mastilovića vrati na poslove koje je obavljao i produži ugovor u Službi na poslovima koje je obavljao.

Iz gradske Boračke organizacije Trebinje napominju da će i dalje stati iza borca Ilije Mastilovića i svih boraca koji se nađu u sličnoj situaciji, jer to zaslužuju.