General Ratko Mladić - Foto: REUTERS
General Ratko Mladić dočekao je 29. rođendan Republike Srpske sa radošću i ponosom, jer vidi da se Srpska brani, gradi i napreduje, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

- On je bio uvek skroman, nikada ne ističe neku svoju ulogu. Prosto je srećan kada vidi da se proslavlja. Svaki rođendan Republike Srpske ga ispunjava zadovoljstvom i ponosom, iako je tamo gdje ne bi trebalo da bude, on je tu srcem i dušom sa nama, svaki trenutak dok je živ, a biće i poslije - rekao je Mladić.

Prema njegovim riječima, general Mladić je ponosan što Srpska i u ovim teškim vremenima preduzima ono što se može kako bi sačuvala, prije svega, zdravlje ljudi i cijelog naroda.

Njegov sin je naveo da je general na skroman način u Haškom tribunalu obilježio i pravoslavni Božić, te i da je svima teško što neko od članova porodice zbog pandemije virusa korona nije mogao da bude sa njim.

- Od početka marta je zabrana. Mi smo stalno u kontaktu, ali taj fizički kontakt i bliskost su nezamenjivi. Ipak, on to dobro podnosi - rekao je Mladić.

On je naglasio da ima utisak da se zdravstveno stanje njegovog oca stabilizovalo u proteklih nekoliko nedjelja, od kada mu je popravljena krvna slika.

- Sad kada mu je popravljena krvna slika, stabilizovala mu se situacija što se tiče energije i snage. Mi sada nemamo nikakvu novu dokumentaciju da bismo realno videli kakvo je stanje. On inače ne voli da se žali, da puno priča o svojim tegobama, ali stabilno je - rekao je Mladić.

On je dodao da odbrana generala Mladića već tri mjeseca nije dobila na uvid njegovu zdravstvenu dokumentaciju, te napomenuo da je posljednji izvještaj bio nepotpun.