General Ratko Mladić - Foto: RTRS
Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se pogoršalo i odbrana će tražiti da ga pregledaju srpski ljekari s obzirom da se u Holandiji popuštaju epidemiološke mjere, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Darko Mladić kaže da posljednji izvještaj koji je dostavljen porodici ukazuje da se zdravlje njegovog oca objektivno pogoršalo, iako on to ničim ne pokazuje.

- Pogoršanje je vezano za srčane probleme i za šećer. To je ono što smo dobili kao izvještaj. Samo se nadam da su prilagodili liječenje toj novoj situaciji - rekao je Darko Mladić za Srnu.

On je dodao da epidemiološke mjere u Holandiji popuštaju i da će vidjeti postoji li mogućnost da srpski ljekari pregledaju generala.

- U komunikaciji sa Sekretarijatom u Hagu ćemo vidjeti da li je to sada postalo moguće - rekao je Darko Mladić.

On kaže da general Mladić, i pored značajno pogoršanog zdravstvenog stanja i drugih ograničenja, prati sve što se dešava u BiH, uključujući i protest porodica stradalih srednjeg Podrinja pred Tužilaštvom i Sudom BiH i svim srcem je uz njih.

- On je uvijek i u toku rata bio uz naše žrtve, koje su zanemarene i nisu nikada mogle da vide pravu pravdu za one koji su počinili zločin. Toliko zlo su nanijeli srpskom narodu u BiH, u ovom konkretnom slučaju u Podrinju. Nisu osuđeni, iako se zna ko su. Slobodno se šetaju i provociraju - rekao je Darko Mladić.

On je rekao da je porodica u stalnom telefonskom kontaktu sa generalom i da će ga 12. marta, kada slavi 80. rođendan, u Hagu posjetiti supruga.