Georgiev- Vlado.jpg

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović donio je rješenje kojim se ukida zabrana ulaska u Crnu Goru pjevaču Vladi Georgievu, piše portal In4s.

Uprava policije saopštila je u avgustu prošle godine da je Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica „zbog zabrane ulaska u Crnu Goru“.

„V.G. je shodno članu 8. Zakona o strancima zabranjen ulazak u Crnu Goru“, naveli su tada iz Uprava policije.

U obrazloženju rješenja zabrane ulaska muzičaru je bilo navedeno da „to zahtijevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja“.

Podsjetimo, Georgiev je ranije kazao da bišva vlast ne odustaje od lažnih optužbi protiv njega niti od progona Srba, neistomišljenika.

„Reći za mene da sam bezbednosno interesantna ličnost, u najmanju ruku je skandalozno. Očekujem da će nova Vlada biti predstavnik one prave Crne Gore, države Njegoša, Svetog Save i Svetog Vasilija, jer to su njeni temelji. Nametnuto montenegrinstvo to nije i ne može biti. Pokazao je to narod na izborima. To je jednostavno nepromenljivo. Ne mogu čak ni ovakvim postupcima menjati ono što jesam, ne mogu Srbe pretvarati u nešto što oni ne žele da budu. Ne pristaju svi da menjaju šifru svog postojanja preko noći u novocrnogorsku, montenegrinsku, ne mogu brisati istoriju – poručio je tada muzičar.