Gradska izborna komisija dobila je izvode iz privremenog biračkog spiska od Centralne izborne komisije BiH, koji su izloženi na svim redovnim biračkim mjestima na području grada Trebinja, kao i na uvid u Centru za birački spisak, koji se nalazi u Nemanjinoj ulici.


Kako je za Radio Trebinje pojasnila Željka Ružić, predsjenik Gradske izborne komisije, uvidom u privremeni birački spisak, svi građani mogu da provjere biračku opciju – da li se nalaze na biračkom spisku i na kom biračkom mjestu su određeni da glasaju. I raseljena lica podnošenjem zahtjeva, mogu da utvrde na kom biračkom mjestu mogu da glasaju.
U Komisiji ističu da uočene eventualne grešake, građani mogu prijaviti Centru za birački spisak u vremenu od 8 do 14 časova..
„Svi birači koji na dan izbora neće biti u svojoj osnovnoj izbornoj jedinici u Trebinju, mogu da se prijave za glasanje putem pošte, podnošenjem zahteva na obrascu koji se nalazi na zvaničnoj intert stranici Centralne izborne komisije, kao i u Centru za birački spisak grada Trebinja. Ukoliko se dogodi da ipak budu u Trebinju na dan izbora, mogu da glasaju nepotvrđenim glasačkim listićem na biračkom mjestu koje za to bude određeno“, pojasnila je Željka Ružić.
Konačan izvod biračkih spisakova Centralna izborna komisija izložiće 23. avgusta.
Na području grada Trebinja 30.215 punoljetnih građana moglo je da glasa na 43 redovna birališta, na proteklim lokalnim izborima koji su održani 2016. godine.
Radio Trebinje