Maturanti Gimazije „Jovan Dučić“ položili su danas cvijeće na grob pjesnika čije ime nosi njihova škola, u Hercegovačkoj Gračanici na Crkvini, a najboljim učenicima dodijeljene su prigodne nagrade.

gimnazijalci.jpg

Učenik generacije trebinjske Gimnazije je Anja Dučić, koja je uspješno završila i Srednju muzičku školu - odsjek violina, a zavidne rezultate ostvarivala je na mnogim školskim takmičenjima, naročito iz fizike.

Anja će školovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu.

Najbolji đak među više od 90 matuaranta Gimnazije „Jovan Dučić“ je istakla da su gimnazijalski dani i mnogobrojni trenuci provedni zajedno neraskidiva nit jedne generacije, a trud i savjeti profesora nešto što ih vodi na pravi put.

gimnazijalci-2.jpg

Direkor Mišo Pešić je poručio da su završili Gimnaziju, ali da će zauvijek ostati gimnazijalci, a zajednički trenuci provedni u ovoj obrazovnoj ustanovi biće dio uspomena i živjeće u pričama, anegdotama i na fotografijama.

- Pamtićemo se po dobru, isticati brojne uspjehe, odbacivati poraze - istakao je on.

gimnazijalci-3.jpg

Pešić je poručio maturantima da je u svakom od njih i u suštini njihovog bića jedini pravi izbor, a ako im se u trenutku učini da je on pretežak, to je razlog više da se za njega odluče.

Pored Anje Dučić, učenici odjeljenja u Gimnaziji „Jovan Dučić“ su Nikolina Škiljević, Anastasija Drašković i Anja Ćurić.