Gladnom sugrađaninu napunili stan hranom i vratili kredit

SPLIT - Dobar dan, neugodno mi pitati. Imate li nekakve hrane, paštete ili salame da izdržim idućih 15 dana, dok mi ne dođe naknada za bolovanje?

To je pitanje postavio jedan gladni muškarac iz Splita prije nekoliko dana Jagodi Laco, osnivačici udruženja "Empatija" iz Splita.

Splićanin koji je bio gladan nije tražio novac nego paštete i salamu, a nakon što je priča objavljena u medijima, dogodila se "poplava" ljubavi i empatije.

Ne samo da je gospodinu osigurana hrana dovoljna za tri mjeseca nego su Splićani sugrađaninu uspjeli vratiti i kredit zbog kojeg je bio pod zapljenom, piše Slobodna Dalmacija.

"Jedno veliko hvala svima. U kontaktu sam s našim članom koji se obratio za pomoć. Ne samo da mu je riješena hrana za iduća tri mjeseca, neki su i osobno išli kod njega. Riješen mu je i ostatak kredita koji nije mogao otplatiti do kraja, a time će mu se ukinuti i zapljenu koju je imao", kaže Laco.

Keže da ju je oduševio molbom da ljudi ne doniraju više hranu jer nema gdje s njom te da je dobio i više od očekivanog.

"Dio hrane podijelio je i s našom članicom, koja takođe nije u bajnoj situaciji. Predivan gesta, zna on kako je kad se nema! Veliko hvala svima do neke nove priče", navela je Laco.