djeca-pozar-stan.jpg

Dječaci koji su bili zatočeni u zapaljenom stanu su živi i zdravi, dok su dvojica muškaraca slomila ruke u nesvakidašnjoj akciji spašavanja.

U francuskom gradu Grenoble nekoliko muškaraca spasilo je dva brata koja su bila zatočena u zapaljenom stanu na trećem spratu.

Nije bilo vremena da se čekaju vatrogasci pa su muškarci morali golim rukama da hvataju djecu, međutim na kraju se sve dobro završilo.

Incident, se dogodio jučer u popodnevnim satima. Naime, dva brata (tri i deset godina) bili su sami u stanu kada je izbio požar, a vatra je brzo blokirala put do ulaznih vrata pa su dječaci otišli do prozora.

U međuvremenu ispod prozora okupilo se nekoliko komšija koji su odlučno krenuli u akciju spašavanja jer su braći životi bili ugroženi.

Okupljeni muškarci su starijeg brata uvjerili da mlađeg brata uzme u naručje i pusti s prozora, što je i učinio. Nakon što je preletio 10 metara, trogodišnjak je završio je u rukama spasitelja.

Tada je bio red starijeg brata, koji je također sigurno uhvaćen. ‘Bila je to zaista herojska scena.

Nikad nisam vidio toliko solidarnosti, hrabrosti i spremnosti da se nekome pomogne”, napisao je autor video zapisa u opisu.

Odmah nakon događaja u bolnicu je prevezeno ukupno 20 osoba među kojima su bili i spašeni dječaci. Ljekari su utvrdili samo blago trovanje dimom, dok su kod dvojice spasitelja ustanovljeni prijelomi podlaktice.