Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je iz članstva Kostadina Vasića zbog teže povrede stranačkog Statuta, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a, saopšteno je iz ove stranke.



Iz SDS-a navode da je Vasić u jučerašnjoj izjavi, koju su prenijeli određeni elekronski mediji i portali, iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa SDS-a i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević.
U saopštenju se ističe da su nedopustivi Vasićevi istupi u javnosti, koji su "identični onima koje vlast godinama koristi kada lažno otpužuje SDS".
"Takvi istupi predstavljaju grubo kršenje Statuta i Disciplinskog pravilnika SDS-a i neće biti tolerisani, i kao takvi predstavljaju podršku vlasti", navodi se u saopštenju.
Potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić izjavio je juče Srni "da je iz Srbije stigao zahtjev da se izrazi jedinstvo svih relevantnih političkih subjekata u Srpskoj, ali da to sprečava grupa funkcionera u SDS-u koju predvode Dragan Mektić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević koji rade po nalogu stranih obavještajnih službi".
SRNA