Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica povukao je kandidaturu za prvog čovjeka ove stranke u korist stranačkog kolege Mirka Šarovića.


Govedarica je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio da on ne mora biti prvi čovjek stranke i da se zalagao za najbolje rješenje – da se stranka okupi oko jednog kandidata, ali da se u tome nije uspjelo.


– Ličnost koja nas može okupiti je Mirko Šarović i svoju podršku dajem njemu – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare.


Šarović je zahvalio Govedarici na podršci, istakavši da bi za stranku bilo najbolje da se okupi oko jednog kandidata.


– Predstojeća Skupština stranke je važan trenutak za SDS i oči cjelokupne javnosti su uperene u nas, jer je važno za šta ćemo se opredijeliti. Naša preocjena je da treba napraviti konsolidaciju i ojačati stranku, koja treba da izgradi jasnu i prepoznatljivu politiku – rekao je Šarović.


Skupština SDS-a na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsjednik stranke trebalo bi da bude održana u Banjaluci u nedjelju, 30. juna, sa početkom u 12.00 časova.


Nakon povlačenja Govedarice, ostala su tri kandidata za prvog čovjeka SDS-a – član Predsjedništva ove stranke Mirko Šarović, aktuelni predsjednik Glavnog odbora stranke Milan Miličević i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić.


Izvor Srpska cafe