Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je sinoć u Trebinju da se zalaže za demokratske, dostojanstvene i slobodne izbore.


“Zajedno sa narodom idemo do pobjede i da vratimo Srpsku narodu”, rekao je Govedarica.

On tvrdi da aktuelna vlast u Srpskoj “živi u strahu koji liječi tako što zastrašuje narod”.
“Želimo zajedno sa narodom da doprinesemo da ne pobijede one politike koje rade protiv interesa naroda sve ove godine”, naveo je Govedarica.
Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da vlast u Republici Srpskoj, nakon špijuna i neprijatelja, sada izmišlja i nemire.
On kaže da je to rezultat prvenstveno toga što se vlast boji rezultata izbora, dok u SzP znaju da je njihova pobjeda već sigurna.
“Vlast pozivamo da se smiri, da se opusti, jer izbori nisu bitka na život i smrt, već jedan lijep demokratski dan u kome će narod iskazati svoju volju”, naveo je Ivanić.
Nosilac izborne liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Mirko Šarović rekao je da Republika Srpska ide potpuno pogrešnim putem.
“Umjesto ratnih tema treba da otvaramo fabrike i nova radna mjesta, a umjesto unutrašnjeg konflikta, koji je očigledan u Srpskoj, treba graditi unutrašnje razumijevanje i narodnu slogu”, poručio je Šarović.
Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Branko Butulija istakao je da ova stranka još od 2006. godine upozorava na neodgovornu politiku, koja je dovela do podjele među Srbima.


Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Ljubiša Krunić rekao je je da će SzP ostvariti veliku pobjedu i imati siguran mandat u Hercegovini.
On je rekao da će se za Srpsku boriti svim srcem, dušom, znanjem i umijećem, kako bi bilo bolje običnom narodu.
“Oslobodićemo 10.000 radnih mjesta na budžetu na način da jedan čovjek neće moći da zarađuje tri plate po različita osnovama, već će biti jedna plata jedan matični broj”, pojasnio je Krunić.
Prema njegovim riječima, prioritet će im biti donošenje zakona o porijeklu imovine, posao, pravda i dostojanstvo za sve građane Republike Srpske.
SRNA